in

Ya, saya budak hingusan, jom debat, kata Syed Saddiq

www.freemalaysiatoday.com

Syed Saddiq membalas selepas Khairuddin menggelarnya budak hingusan.

PETALING JAYA: Ketua Pemuda PPBM Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mengajak semua pihak yang menggelarnya “budak hingusan” untuk berdialog dengannya daripada berselindung disebabkan faktor umur.

Syed Saddiq berkata demikian selepas bekas pengasas bersama PPBM Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan menggelarnya “budak hingusan” yang angkuh mencabar seseorang yang lebih atas daripadanya, dalam kenyataan hari ini.

“Dulu pun Umno-BN panggil saya budak hingusan. Datuk Seri Nazri Aziz panggil saya budak hingusan sebab mengkritik Datuk Seri Najib. Pemimpin MCA panggil saya budak hingusan kerana mengutuk hipokrasinya,” katanya dalam kenyataan balas terhadap Khairuddin.

Syed Saddiq juga menyelar pihak yang hanya mendiamkan diri selepas diajak untuk bersemuka, berdialog ataupun berdebat.

Dalam membalas kenyataan Khairuddin yang menyatakan ketua pemuda itu perlu merendah diri disebabkan masih baru dalam kerjaya politiknya, Syed Saddiq berkata semua badan pemuda di peringkat negeri berjaya ditubuhkan, selain di peringkat pusat.

Beliau juga mengingatkan lebih 55% jumlah ahli PPBM dari golongan anak muda bawah usia 35 tahun.

Semasa bercakap kepada FMT awal hari ini, Syed Saddiq mencabar Hamidah meletak jawatan kerana beliau percaya Hamidah bertanggungjawab ke atas perpecahan PPBM di Perak.

Syed Saddiq juga menyifatkan Hamidah sebagai seorang hipokrit yang kecewa selepas Muhyiddin tidak menamakan beliau sebagai ketua PPBM negeri.

Khairuddin berkata semua konflik dalaman mesti dikendalikan secara profesional dengan cara yang akan membuahkan hasil positif.

 

www.freemalaysiatoday.com

Leave a Reply

Loading…

Komen

Komen

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Fattzura Lebih Hebat Dari Lofattah?

Tanah Aina Fahad terletak bersebelahan dengan Lata Jarum yang terkenal di Ulu Dong, Raub