in

Biar Betul Ni ? Ada Cubaan Singkir Presiden FAM, kata TMJ

JOHOR BAHRU: Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim hari ini mendedahkan terdapat cubaan beberapa exco dalam Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) yang cuba menyingkirnya daripada jawatan presiden FAM.

Usaha itu dilakukan beberapa anggota exco FAM yang seringkali tidak sependapat dengannya, kata Tunku Ismail.

TMJ menegaskan usaha-usaha itu dilakukan beberapa anggota exco FAM yang seringkali tidak sependapat dengannya dalam soal menguruskan hal bola sepak negara.

“Sebagai presiden, saya tahu benda ini tengah berlaku tetapi selagi saya berada dalam FAM, jangan haraplah,” tegas TMJ kepada pemberita selepas merasmikan Kongres Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) hari ini.

Tunku Ismail menegaskan usaha menyingkirkan beberapa individu dalam pucuk kepimpinan tertinggi bola sepak Malaysia itu, tidak hanya terhadap Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Kerjasama Liabiliti Bola Sepak Malaysia Berhad (FMLLP) Kevin Ramalingam, malah turut dihadapinya sendiri.

TMJ berkata demikian ketika diminta mengulas kononnya terdapat cubaan untuk menyingkirkan Kevin Ramalingam daripada FMLLP, seperti yang dilaporkan sebuah akhbar berbahasa Inggeris hari ini.

Dalam perkembangan lain, Tunku Ismail bertitah beberapa penstrukturan akan dilakukan dalam kelab JDT tahun depan.

Penstrukturan ini termasuk melantik bekas pemain pasukan itu Luciano Figueroa sebagai duta kelab dan duta hubungan antarabangsa selain menjadikan Setiausaha Kerajaan Negeri Datuk Azmi Rohani sebagai Pengerusi Yayasan JDT.

Tunku Aminah Sultan Ibrahim, Datuk Ismail Karim, Alistair Edwards dan Martin J Hugo Prest pula, masing-masing kekal sebagai presiden Kelab JDT, presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), pengarah teknikal JDT dan pengarah sukan JDT.

TMJ bertitah penstrukturan itu akan membolehkan JDT mendapat lebih banyak penajaan daripada syarikat-syarikat antarabangsa serta mencatat bukan sekadar pencapaian di atas padang, malah di luar padang.

Mengenai pemain import baharu pada musim depan, Tunku Ismail yang juga pemilik kelab JDT bertitah seorang atau 2 pemain dijangka dibawa masuk bagi memperkuatkan pasukan berkenaan.

www.freemalaysiatoday.com

Leave a Reply

Loading…

Komen

Komen

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Al-Fatihah, Perginya Seorang Tokoh Wanita Yang Menjadi Idola Kaum Hawa Datuk Maznah Hamid “Iron Lady”

‘Dia Bukan Ayahanda’ – Jangan Kaitan Boy Iman dengan PEKIDA