in

Bersanding Tema ‘Back To School’ Dari Pengantin Sampai la Kepada Semua Family Pakai Baju Sekolah, Memang Sporting Giler!

Wedding bertemakan “back to school”. Dari pengantin sampai la kepada semua family pakai baju sekolah. Sporting habis, sempoi je.

< Banyak komen-komen dari netizen yang memuji konsep perkahwinan pasangan ini.

Safura Pelangi: Power ahhh 🤣 ! Salute .. Bonding family betoi2 baikklah tp please jaga aurat 😅pakai Bj kurung dan bertudung jgnla senteng lengan Bj mcm pakai T-shirt nk basuh pinggan dek 😅😅 sporting2 jgk haha btw untuk pengantin sy doakan ” barakallahulakuma wa baraka alaikuma wa jama’a bainakuma fil khoir” aminn 😋

Intan-Lyinn Ikichi: Macam main kawen2 masa zaman sekolah.. pastu.. yg kenduri bagai tu cam hari kantin.. hahaha.. ada org jual air.. makan2.. rindu pulak zaman sekolah.. 😘😘..

Zaman skrg dh lain skrg.. bila berkahwin tak semestinya bersongket, berkeris bagai dah.. ikut creativiti memasing.. ini cara pasangan nk igt tentang hari bahagia diaorg.. it’s up to them laa..

Yg penting.. akadnya.. yg lain2 ni.. x wajib pun…semoga psgn bahagia di bawah rahmat Allah Taala..

Sarip Derr: Bagi aku, ini adalah ‘wedding of the year’. Lain dari orang lain. Sempoi sporting habeh semua. Save bajet.

Nur Hanysha Hassan: Comelnya pengantin. Tahniah ye. Famili pun sporting habis.

Hamid Hasan: Comel sangat! Tahniah kepada pengantin.

Rindiani Irfan: Dah tak nampak kenduri kahwin. Macam reunion sekolah dah. Masa ni, mak budak nampak macam zaman anak dara nak ambil SPM.

Nur Aisyah Man: Fuh comelnya. Macam ni jimat baju. Tak payah susah nak cari. Macam ni pun okay. Tutup aurat lagi. Bersih, semua macam budak-budak sekolah. Geng kahwin budak sekolah.

Dalam banyak-banyak komen ada juga yang memberikan komen yang bertentangan.

Cik Puan Hanani: Maaf tak tuju kat pasangan ni pon ye.. Cuma Kadang-kadang macam terpikir orang sekarang ni semua nak yang lain dari lain sebab nakkan viral semata-mata ke guane? Sebab banyak je tengok pengantin-pengantin sekarag pakai macam-macam jenis pakaian yang di luar dari pakaian tradisi perkahwinan (pada hari bersanding/naik pelamin) Pakaian pengantin yang sebenar makin lama makin dilupakan nak-nak yang jenis songket-songket dulu kan.. Huhu..

Nanti-nanti mesti anak-anak zaman akan datag pon tak tau pakaian pengantin yang lama-lama dulu mcm mana.

Apepon saya tak kecam ye.. Saya suka je tengok.. Nampak comel nak-nak lagi pasangan pengantin atas ni.. selamat pengantin baru


Zaman keadaan ekonomi yang tidak menentukan ini adalah lebih baik tidak berlebih-lebihan dalam perbelanjaan perkahwinan.

Sumber: Facebook Saja Share/Suhada Rahman

Leave a Reply

Loading…

Komen

Komen

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

‘Dia Bukan Ayahanda’ – Jangan Kaitan Boy Iman dengan PEKIDA

7,820 Orang Malaysia Kena Kanser, Sakit Jiwa Kerana Pekerjaan Dan Orang Penang Paling Tinggi, Betul Ke ?